födelsedagsfrukost

Äggröra, bacon, hashbrown (stekt potatis typ) och choklad pankakor. mums

Äldre och visare

Jag har blivit både äldre och visare än sist jag skrev ett inlägg. Hela 20 år är jag nu, och systemet väntar mig i december när jag kommer hem, ska dit bara för att. Det första Sandra sa till mig var "en tredjedel till sextio", gud vad jobbigt det kändes helt plöstligt. Ville inte vara tjugo år längre, ville genast hoppa tillbaka till livet som tonåring!

Sandras kompis var här förra veckan, en mycket trevlig person vid namn Caroline. Det blev naturligtvis IV i fredags, Felicia var också med såklart. På lördagen fylle jag år och fick en födelsedagsfrukost på IHOP (international house of pancakes) av Sandra och Caroline. Det var hur gott som helst, och hur mycket som helst, så orkade inte direkt äta allt. Har en bild på det, men orkar inte lyfta på röven för att hämta kameran, så den läggs upp en annan dag. Gjorde mig och Sandra en finmiddag, fast det blev inte så lyckat, såsen förstörde alltihopa. Det var i allafall klyftpotatis,fläskfile med dijonsenapsås och grönsaker. Igår skulle jag och Sandra på zoo, men det gick inte så bra. Vi satte oss på bussen, i rätt riktning och allt, men missade busshållsplatsen och av någon anledning så var det den enda busshållsplatsen i hela Santa Barbara som inte har en busshållsplats efter sig 100 meter bort så vi fick gå av bussen och vänta på bussen tillbaka. Då var det försent för zoo. JAG SOM VILLE SE PINGVINERNA. På kvällen kom Felicia och vi åkte till Goleta och tittade på drive in bio, Paranormal Activity var den enda filmen som gick. Kändes som jag skulle kunnat skita på mig, men häftigt med drive in bio, det vill jag göra igen! 

Idag har jag haft engelska, men våran lärare var inte där och vi fick se på en 40 minuter lång film sen fick vi gå. Jag gick hem och fick ta itu med tvätten. Det är riktigt tråkigt att tvätta, men ganska skönt att tvättmaskinen bara tar 28 minuter och tumlaren bara 48 minuter så det går hyfsat snabbt. Tog på mig utmaningen att göra sås igen. Denna gången vart det ädelostsås. Det gick jättebra, det blev perfekt smak och konsistens och jag blev bara såååå glad att jag äntligen lyckades!!!!! 

Nu ska jag plugga lite Italienska och sedan belöna mig med lite Gossip Girl och Two and a half men. 

Puss och kram!

Midterm

Ja, har haft min enda midterm idag, vet inte hur det gick riktigt. buäääh, men nu vet jag ju att till final exam i slutet på terminen så ska jag plugga på det där sättet. Det var i princip 5 frågor, fast typ mellan fem och tio frågor i varje fråga, och sen två blanka papper per fråga där man skulle skriva. SHIT. Men nu vet jag. Hoppas jag i alla fall får ett C... Fick se italienska provet idag, gramatiskt sätt så fick jag ett fel på 70 poäng. Och även om jag hade pluggat till den kulturella delen så blev det några fler fel. Ett starkt B blev det i alla fall. :) Är väldigt nöjd med den gramatiska delen i alla fall (vilket är 70 poäng av 90). 

Vi har en riktig HEATWAVE här i Kalifornien, och hujeda mig vad varmt det är. Man vill gå och lägg sig under en sten och dö lite. Det är så himla varmt, även i lägenheten trots att man har alla fönsterna öppna. Att gå till skolan i denna hettan är inte att tala på. Jäkligt skönt att solen hade börjat gå ner när man skulle gå hem från skolan igen. Pju! 

Bild utanför Humanities byggnaden där vi har italienska
Santa Barbara Harbour, bild tagen från en annan sida av Humanities byggnaden.
Mamma ville ha en bild på sin dotter, tyvärr kan dottern aldrig vara seriös och tog kort när hon borstade tänderna...

Can't take the kids from the fight, take the fight from the kids

Står och läser in italienskan sådär lite lätt innan jag ska till skolan. Hade ju tänkt att få bra betyg på detta provet, hoppas, hoppas, hoppas. Snart ska jag till filmen där jag ska få reda på ungefär vad som kommer på provet på torsdag, har verkligen försökt plugga, men det är så mycket att plugga att jag inte vet vad jag ska plugga. Har utgått från det läraren tagit upp på lektionerna. Har även tagit reda på att min italienska kurs motsvarar två år i highschool, vilket inte förvånar mig. Gudarna ska veta hur snabb läraren i italienskan är! 

I helgen blir det förhoppningsvis lite fest och lite bio och antagligen lite plugg. Great, men det är gött att jag slipper en film response denna veckan då vi har prov den dagen vi brukar titta på film. Jippy. 

Har fått en liten relapse på Panic! At the Disco också, mysigt. Tillbaka till pluggandet!

Radion spelar vår sång

Fick en kommentar för någon vecka sen, av sötaste Anna. "jag vet inte riktigt vad jag ska kommentera, men jag gillar skarpt att du har börjat uppdatera massor igen :D" Ååååh så roligt tänkte jag. Men sen så kom den här jävla midtermshelvetes skiten som tar upp all min tid. Och jag har endast ett midterm nu på torsdag, och det tycker jag är ett helvete. Tänk dom som har flera... BUU. Sen har man ju läxor i alla andra ämnen också som måste råpluggas. Till exempel italienskan. Italienska provet gick nog bra, tror jag. Jag vet inte riktigt, jag kan lika väl ha fått alla fel som alla rätt. Det kändes rätt i alla fall, hoppas på det. Men jag kan ju ha varit helt ute och cykla, det är ju mig vi talar om. Men vi har även ett prov i italienskan på tisdag, det va den delen av provet som drog ner mig på sista provet, men denna gången kommer jag att komma väl informerad och inte sabba det. (jag fick ju godkänt, men inte mer än så vilket suger då jag hade A på första provet..)

Så mitt läxläsande är inte så intressant att läsa om, och inte heller skriva om. Denna helgen har jag i princip pluggat och ätit, pluggat, ätit, pluggat lite till. 

Jag och Sandra har försökt att planera in lite resande i detta härliga land, vad sägs som San Francisco och lite Grand Canyon plus Las Vegas innan jul? :) Efter jul blir det förhoppningsvis lite östkust, washington, new york osv. 

Nu ska jag sova, klockan är halv två på natta här borta och Kristin behöver sova för morgondagen. Nattii

TU MI UCCIDA

Kära Italienska, du dödar mig!!!! Det finns inte ord till hur förjävligt det är att lära sig så här mycket på en gång, men på samma gång är det underbart kul att lära sig. Det är roligt att för en gångs skulle lära sig något annat än engleska och tyska, tycker att italienska är kul att lära sig, men det typ dödar mig i processen! Hahaha! Alla dessa regelbundna regeler, oregelbundna regler och de ord man bara ska komma ihåg att inte böja. Några exempel;

att sudera - studiare
jag studerar - io studio
du studerar - tu studi
han/hon studerar - lui/lei studia
vi studerar - noi studiamo
ni studerar - voi studiate
dom studerar - loro studiano

Ser ni hur man böjer verbet "studerar"?! Det är är som en liten regel att io ska sluta på o, tu på i, lui/lei på a, noi på amo, voi på ate och loro på ano. Men inte alltid inte; 

att läsa - leggere
jag läser - io leggo
du läser - tu leggi
han/hon läser - lui/lei legge
vi läser - noi leggiamo
ni läser - voi leggete
dom läser - loro leggono


nu ska lui/lei inte längre sluta på a utan på e, och voi på ete istället för ate och loro på ono istället för ano. Det finns även ett tredje sätt att böja ett verb på, beroende på vilket verb det är naturligtvis, men det kommer jag inte gå in på för jag förvirrar mig själv. Detta ska jag veta om ca 300 verb, jag vill inte ens tänka på hur många adjektiv och substantiv man ska kunna, och hur man böjer dom orden beroende på maskulin och feminin, singular och plural och de orden som är oregelbundna. 

Tillbaks till böckerna fröken mård, prov imorgon igen!!!!

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag, och min mamma firar detta med att ta kort på sin goda kanelbulle och mejlar mig och säger "eller hur ser den god ut". Jävligt god ser den ut kan jag säga, jag vill också haaaa!!!!!

Så, snurra min jord igen

Vad har hänt sedan sist då? Jo, jag har fått tillbaka mitt italienska prov. Den delen som jag hade skrivit först fick jag bra på, men vi fick en andra del som gick rent åt helskotta så det gick inte så bra, men det var ju godkänt med marginal i alla fall. Någon morgonmänniska har jag heller inte blivit, jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det där.

I fredags så var jag, sandra och Felicia och tittade på fotboll. Sandras kompis Mikael som går på college i Glendale var med i laget som spelade mot Santa Barbara och när han ändå hade åkt hit så stannade han kvar över helgen. Vi stötte även på Emelie och Anders på matchen. Santa Barbara vann med 2-0!!! Jag, Sandra, Felicia och Mikael åkte och käkade på kvällskvisten, tror att klockan sträckte sig över elva på kvällen när vi lämnade Denny's.

På lördagen var det lite sightseeing i Santa Barbara, Micke fick sett havet, piren och en sväng in på Yoghurtland. Sedan var det fest som gällde, så Felicia kom till vår lägenhet för lite förkrök och trevligt sällskap. Björn och Andreas skulle komma från Glendale också, men dom missade tåget och kom inte förrän vi skulle åka till Isla Vista. Det var härligt röj i IV som vanligt, trevligt trevligt.

Imorse (fem någongång) åkte Andreas och Björn hem igen för plugg. Hade jag varit dem hade jag inte ens kommis hit då dem bara var här några timmar, och det kostar 35 dollar en väg.. Idag har det varit lite mer sightseeing, skolan och stranden var det som stod på schemat denna dag. Vi köpte även hem panda express och satt hemma och vilade oss lite från gårdagen. Micke åkte hem och jag och Sandra gick på bio, "What's your number" såg vi, trots att man visste från början hur filmen skulle sluta så var den ganska rolig.  

Jag har även haft en sjuk hemlängtan denna vecka, men det är bara för att det har varit Hummerfiske premiär och jag vill också fiska!!!! Har sett en bild på jullan och en hummer och jag är så avundsjuk. Förra året så var jag med hela veckan och hade det underbart med min fina familj och släkt. Synd att jag inte kan äta krabaterna också!!! 


RSS 2.0