Säng, Säng, Säng, Sova, Sova, Sova, Säng, Säng, Säng

Jag har ej fått min madrass än, och jag har kontaktat både UPS och Kmart, men dom bara skickar mig mellan varandra. Så köpte mig en tillfällig lösning, vilket blev en luftmadrass. Den kan var en hög enkelsäng, två låga enkelsängar, en dubbelsäng och en soffa! Det tyckte jag var jättebra, så hoppas att den håller nu bara. Det var jätteskönt att sova på något annat än golvet inatt. 

Idag ska vi tillbaka till Kmart och köpa en skitsnygg hylla/byrå för ca 30 dollar, vilket kommer att bli AWESOME. Hihihi. Sen ska vi till stranden och sola lite och plugga. Sen blir det nog ut på't. Får se hur det blir! :) 



Bilder på beställning!

Jotack, jag vet att jag är superdålig på att uppdatera. Men nu kommer i alla fall en hel hög med bilder!



Bildbomb


WE GOT THE APARTMENT!!!

Det är sjukt att vi fick denna lägenheten! Den är bättre, billigare och ligger bättre till än de andra lägenheterna vi har tittat på!!!!

Så dagen började med att jag hoppade in i duschen, och redan hade jag glömt av hur dessa konstiga duschar fungerar!! Amerikanska duschar är extremt konstiga och varje gång jag duschar (andra gången...) så önskar jag att jag var hemma i Sverige. Fick även ha sidbena idag, för jag har bränt min hårbotten i mittenbenan... Det gör ju så jäkla ont, speciellt när man borstar håret. USCH! Sen åkte vi till en mäklare om den lägenheten vi var och tittade på igår. Alla var så spända på hur detta skulle fungera. Vi fick sätta oss i ett rum och skulle börja skriva i ansökan om att hyra lägenheten, men vi fick vänta en stund först. Så kom en annan tant och sa att om vi inte har någon amerkansk co-signer så funkade det inte. Sen gick hon iväg en stund och kom ganska snabbt tillbaka och bad om att få titta på våra i-20. Helt plötsligt satt vi på hennes kontor och fyllde i ansökan. Vi blev godkända och i eftermiddags så åkte vi tillbaka och skrev på kontrakt och lämna första månadens hyra plus deposition. Så jag och Sandra ska dela lägenheten med två svenska tjejer(systrar) som heter Lina och Julia! 

Har även vart förbi skolan och tog ett engelska test som är obligatoriskt. Tyckte det var ganska svårt alla delarna, men är inte ledsen för det. Det var ett test för de med engelska som modersmål. 



Första dagen på skolan ...

Jo vi klev upp tidigt i morse och tog oss till skolan vid utsatt tid. Egentligen kunde man vara där när som på dagen, men vi ville ha fått det gjort. När vi kom till campus visste vi inte vart vi skulle ta vägen, men vi gick runt lite och tillslut hittade vi. Kan ju säga att det grymt mycket svenskar här, det pratas svenska överallt. 

Efter att vi hade registrerat oss så hörde vi av oss till de tjejer vi mötte igårkväll, så vi mötte upp dom och skulle kolla på den lägenheten dom hade kollat på igår. Men tydligen behövde man en amerikansk "co signer" på kontraktet, så det funkade inte riktigt. Så vi gick upp till det stället vi var med de första två tjejerna, där var vi ju nummer två på en två rums lägenhet, men den gick tyvärr till dom som stod som nummer ett. Men de hade en tre rumslägenhet som vi kunde dela fem tjejer på, men då blir det ganska dyrt. Men det är vårt imorn, om vi vill ha det. Sen har vi även tittat på ännu en två rumslägenhet som var SKITBILLIG. Så den hoppas vi verkligen på. Så det första vi ska göra imorgon är att åka till deras kontor och se om vi kan få den, annars blir det den lite dyrare lägenheten.


Campus


Campus

Apartment hunting!!!

Idag började jag dagen med att duscha, det var väldigt skönt må jag säga. Sedan gick vi ner till receptionen och åt furkost, kan ju säga att frukosten här är inte något jag rekomenderar. Idag åt jag Wienerbröd och en banan. WIENERBRÖD!!! Men Sandra  varnade mig faktist, hon sa att hon hade fått muffins till frukost en dag. Sedan gick vi upp på rummet och mejlade en massa från craigslist. Sedan började vi gå mot CVS och där handlade vi vatten och sådant. Sen gick vi till stan, det är ju en bit dit så vi hade tänkt att ta bussen idag, men vi hade inte tillräckligt med mynt på oss, så det blev att promenra. Påvägen mötte vi även femtio miljoner cyklister kändes det som. När vi kommit till "downtown" kostar shuttle endast 25 cent (bussen kostar $1,75) så vi tog den ner till stranden och tittade runt lite.

Idag har vi även letat lägenheter för fyra, men blev lite övergivna av de andra två tjejerna! Så det har känts lite upp och ner idag, ibland har det känts som att nu kommer vi att få boende, och ibland har allt bara känts käpprätt åt skogen. Men när vi gick av bussen nu gick även två andra svenska tjejer av bussen, som hade hittat en lägenhet för fyra för 500 per skalle. Så imorn efter registreringen på skolan så skall vi gå och titta på den! Det låter väldigt lovande, men vågar inte hoppas på allt för mycket med tanke på att vi blev av med två tjejer senast idag. Men nu ska jag koka vatten och äta cup a soup och sedan gå och lägga mig. Godnatt! :)










Santa Barbara

Nu är vi äntligen här!!! 

Kom till hotellet vid tio på kvällen igår, kan ju säga att jag hade räknat med att komma hit tidigare än så. Men vi är nöjda att vi kom hit i alla fall! 

Idag har vi gått, gått, gått, gått och gått. Nämnde jag att vi har gått idag föresten!? Vi gick först längs med gatan ner mot downtown, och eftersom bussen inte kom så fortsatte vi att gå. Vi mötte tillslut upp Anna, Josefin och Dennis. Vi har kollat på en lägenhet idag, iprincip granne med skolan. Den vill jag lätt ha, men det är ett års kontrakt och Anna och Josefin skall bara vara här i en termin. Vi får se hur det blir. Vi gick även förbi en bit av skolan och det såg hur fint som helst ut!!!! Sedan har vi bara gått runt, runt och runt och letat efter det mesta. HAR INTE SETT STRANDEN ÄN! Men det står först på listan imorn! 

Har även skaffat mig ett amerikanskt telefonnummer, så kommer inte vara tillgänglig alls på mitt svenska, inte förrän jag skaffat mig en ny telefon i alla fall.


Utanför LAX!!!!

Sandra var glad att vi kom igenom passkontrollen! (som förövrigt tog två timmar!!!!!)


State street

RSS 2.0